Otvorena izložba „Sedam ciklusa“ akademskog umjetnika Jure Kokeze.

U ponedjeljak, 4. prosinca u Galeriji grada Krapine otvorena je izložba „Sedam ciklusa“, akademskog umjetnika, Jure Kokeze. Izložba zaokružuje 30 – ak godina umjetničkog stvaralaštva u kojem umjetnik istražuje različite teme, medije i način ekspresije. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina, Grozdana Pavlović srdačno je pozdravila sve prisutne, također i u ime Grada Krapine. Istaknula je da je ova sezona galerijske djelatnosti, uz dvije velike i vrijedne donacije, bila izrazito plodonosna, te je ova izložba kruna ovogodišnjeg izložbenog programa. Kustosica galerije, Vesna Kunštek istaknula je da se Galerija s posljednjom izložbom u ovoj godini pridružuje obilježavanju Dana grada Krapine i blagdana Svetog Nikole, zaštitnika našeg grada kojega ćemo proslaviti u srijedu. Kritički osvrt na predstavljen stvaralački opus dao je akademski slikar Jagor Bučan, redovni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Lea Lovrenčić i njena pratnja Darko Berović pobrinuli su se za svečani glazbeni ugođaj.

Budući da je Jure Kokeza jedan od najboljih i najuvaženijih aktualnih hrvatskih grafičara koji se također izražava i u slikarskom i fotografskom mediju, otvorenje je privuklo brojne ugledne goste akademske i umjetničke scene. Na otvorenju se našla široka lepeza umjetnika, profesora i akademika – Stjepan Divković, Krešimir Rod, prof. Dražen Trogrlić, prof. Stanislav Marjanović, prof. Tomislav Tomić, prof. Suzana Damiani, prof. Franko Ćorić, prof. Danko Šourek, prof. Zvjezdana Jembrih i prof. Dubravko Kuhta, prisutni su bili i monsinjor Nedeljko Pintarić – ravnatelj Dijecezanskog muzeja u Zagrebu, velečasni Davor Štuljan – krapinski župnik, Gordana Lipšinić – bivša gradonačelnica grada Ozlja, Davor Špoljar – ravnatelj POU Pregradva i Ivana Hazulin –  ravnateljica Muzeja Radboa.

Zahvaljujemo svima na podršci i ovako lijepo odazivu i što ste obogatili svečano otvorenje posljednje izložbe u ovoj godini. Ako niste mogli prisustvovati otvorenju, pozivamo vas da posjetite galeriju i uživate u bogatstvu umjetničkog izraza koji se nudi. Izložba će biti otvorena do 31. prosinca, svakodnevno od utorka do subote u vremenu od 10 do 13 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content