Otvorena izložba slika Darije Dolanski Majdak ‘Od akromatike do kolorističke skale, od kvadrata do geometrijskih složenica’

U Galeriji grada Krapine je u četvrtak 4. svibnja 2023. otvorena izložba slika Darije Dolanski Majdak ‘Od akromatike do kolorističke skale, od kvadrata do geometrijskih složenica’

Akademska slikarica Darija Dolanski Majdak istaknuta je suvremena hrvatska likovna umjetnica koja na hrvatskoj likovnoj sceni djeluje već 4 desetljeća unutar kojih je imala više od 30 samostalnih i mnogobrojne grupne izložbe, a sudjelovala je i na 4 Zagorska likovna salona, najveće trienalne, žirirane likovne manifestacije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Slikarstvo Darije Dolanski Majdak pripada geometrijskoj apstrakciji.

Geometričnost je bitna sastavnica njezina umjetničkog htijenja. Posebna opsesija joj je kvadrat. Opsjednuta je kvadratom i slikarstvom kao takvim. Kreatorica je iznimnog apstraktnog opusa ulja i akrila na platnu različitih formata. Njezina djela stvarno nestvarnoga svijeta oblika privlače osobito zanimanje i kritike i javnosti.

Na izložbi se predstavlja sa radovima iz akromatskog crno sivog i kolorističkog ciklusa, a više o njezinom stvaralaštvu govorio je dr. sc. Enes Quien, likovni kritičar koji je izložbu i otvorio istaknuvši da slike Darije Dolanski Majdak imaju tendenciju širenja u beskonačnost, kao što je beskonačan nepresušan izvor senzacija iz svijeta, i u svijetu zemaljskog i kozmičkog postojanja. S punom odgovornošću tvrdim da se radi o inovativnoj autorici, originalnoj i autentičnoj koja uvijek ima što pokazati domaćoj publici, ali i svijetu, te da bi trebala biti bolje vrednovana, jer joj je mjesto u samome vrhu tekućega, recentnog suvremenog geometrijsko-apstraktnog slikarstva. 

U prigodnom glazbenom programu nastupio je klavijaturist i pijanist Siniša Polančec koji je svojom izvedbom oduševio sve prisutne.

Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja, a može se razgledati radnim danom od utorka do subote od 10,00 – 13,00 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content