Otvorena izložba slika i skulptura „Dodir ljepote i duhovnosti“ Zvonimira Šepata

U Galeriji grada Krapine je u četvrtak 2. prosinca 2021. otvorena izložba slika i skulptura osebujnog likovnog umjetnika slikarske i kiparske vokacije Zvonimira Šepata iz Zagreba. Ovom izložbom POU Krapina, Galerija Grada Krapine pridružuje se i obogaćuje program obilježavanja Dana Grada Krapine i blagdana sv. Nikole, zaštitnika našega Grada i župe. Autor se na izložbi pod nazivom „Dodir ljepote i duhovnosti“ predstavlja skulpturama u kamenu, bronci i drvu sakralne tematike i slikama u tehnici ulja na platnu sa temom zagorskog krajolika gdje prikazuje vrijednosti arhitektonskog nasljeđa kao što su dvorac Veliki Tabor, hodočasnička crkva u Mariji Bistrici, stare hiže i kleti, raspelo na putu, raslinje uz vodu, cvjetni proplanak, a u vedutama Krapine prikazuje naš grad u ranim jutarnjim satima kada maglu koja se polako diže zamjenjuje sunce koje obasjava župnu crkvu Sv. Nikole i padinu sa crkvom Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu. Na otvorenju je prisutne pozdravila ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović koja je istaknula kako se raduje se ova prekrasna izložba otvara uz Dana grada Krapine i u godini kada POU Krapina obilježava 60 godina djelovanja. O autoru i njegovom stvaralaštvu govorila je kustosica Vesna Kunštek. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Krapine koji je istaknuo da mu je zadovoljstvo što uoči najsvečanijeg dana, Dana Grada Krapine otvara ova izložba gospodina Šepata.

U glazbenom programu publiku je oduševila klapa „Škrljak“ iz Zagreba koja je izvela najpoznatije kajkavske popevke, a osnivač klapa je svestrani likovni umjetnik Zvonimir Šepat.

Izložbu je financijski potpomoglo Ministarstvo kulture i medija RH, a ostaje otvorena do 31. prosinca 2021. godine i može se razgledati u radnim danom od utorka do subote od 10,00 – 13,00 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content