Otvorena multidisciplinarna izložba Sandre Ban „Opstojanja“

U Galeriji grada Krapine je u petak 17. lipnja 2022 otvorena multidisciplinarna izložba „Opstojanja“, interdisciplinarne umjetnice Sandre Ban iz Gorskog Kotara. Umjetnica je fokusirana na vizualizaciju kroz medij gline i eko art uz video i kolektivne performanse skulpturalnog slikarstva.Prirodne ižive materijale, zemlju, biljake, drva…spaja sa novim tehnologijama digitalnih medija i dizajnom izražavajući duboke slojeve stanja svijesti konceptima apstraktnih prikaza i naglascima suvremene proze s ciljem ujedinjenja društva u raznim kulturno umjetničkim sektorima.

Priznata je i nagrađivana u Hrvatskoj, na području Europe i šire, Aziji, USA… njeni radovi se nalaze u prestižnim muzejima, galerijama i parkovima širom svijeta.

Najpoznatija je po svojim skulpturalnim ekspresivnim keramikama koje istražuju duhovne i emocionalne diskurse, vizije povezane sa društvenim promjenama i održivog i dobrog života organskog krajolika, ekološke teme u kombinaciji s društvenim pitanjima. 

Umjetnički jezik Sandre Ban fokusiran je na ekološke teme u kombinaciji s društvenim pitanjima koji se reflektiraju i na individualni život.

Izložbom “Opstojanja” pokazuje da je samoodrživost čovjeka jednaka samoodrživosti prirode te izazov za izlazak iz klimatske krize i konzumerizma.

Na otvorenju izložbe prisutne je pozdravila ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović a o autorici i njenom stvaralaštvu govorila je kustosica Vesna Kunštek. Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović.

Umjetnica je izvela performans kojim je poručila da nas tehnika može ostaviti u svakom trenutku i da ne možemo sve sami, ali zemlja, priroda i čovjek će uvijek biti tu. Nema ništa bez suradnje i kao što vidimo najveća vrijednost je njegovati međuljudske odnose i suživot sa prirodom, naše izvorno stanište.

Izložbu je financijski potpomoglo Ministarstvo kulture i medija RH.

Izložba ostaje otvorena do 20. kolovoza 2022., a može se pogledati radnim danom od utorka do subote od 10,00 – 13,00 sati.

https://drive.google.com/file/d/1_O9G80CPWI1npNEW1cbfLTSClbyYEr0x/view?usp=sharing

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content