Pisanice


U Galeriji grada Krapine je već tradicionalno uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u petak 11. travnja 2014. godine otvorena izložba pisanica.

Kao i prijašnjih i ove se godine na izložbu odazvao veliki broj autora. Izloženi su radovi marljivih dječjih ručica iz krapinskih dječjih vrtića „Gustav Krklec“ i Mali kaj i dječjeg vrtića „Vedri dani“ iz Zagreba, radovi učenika osnovnih škola Krapinsko- zagorske i Varaždinske županije, te učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka. Svoja umjetnička djela izložili su i članovi centra za umjetničko stvaralaštvo Artum iz Ludbrega, polaznici Centra za rehabilitaciju Zagreb-radionica Zaprešić, polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, korisnici Doma umirovljenika Sv. Nikola iz Krapine i doma za starije i nemoćne Klaićeva iz Zagreba, Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Krapina, Društvo invalida rada Krapina, Klub Vjeverica pri udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba, Udruga kreativni Zabok, Udruga Puls „Moslovački štrk“ iz Popovače.

Na osebujan način izrađena ili oslikana jaja napravili su i likovni umjetnici i pojedinci iz Krapine, Zagreba, Samobora, Zaprešića, Ludbrega, Zaboka, Zadra Krapinskih i Stubičkih toplica, Sv.Križa Začretja, Petrovskog, Pregrade i Radoboja.

Pristupi izradi pisanica su različiti od onih tradicionalnih načina pisanja perom i voskom, bojanja lukom i bojama, obljepljivanja prirodnim materijalima, pa čak i heklanja, do pisanica rađenih od keramike ili kaširanih. Ima i instalacija.

Izložbu je otvorio župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, a u prigodnom glazbenom programu nastupila je folkolorna skupina „Viline „ iz Krapine.

Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja 2014. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content