Podjela uvjerenja prvoj generaciji Asistenata za upravljanje projektima – 12.6.2023.

Pučko otvoreno učilište Krapina se uključilo u provedbu programa financiranih putem vaučera. Vaučer za obrazovanje je financijska podrška Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se u suradnji s ustanovama za obrazovanje dodjeljuju javna sredstava za obrazovanje odraslih.

Program djelomične kvalifikacije Asistent za upravljanje projektima/Asistentica za upravljanje projektima od 9. siječnja do 12. lipnja 2023. polazilo je 12 polaznika. Nakon odslušanog vođenog učenja i poučavnja, odrađenog učenja temeljenog na radu i samostalnih aktivnosti polaznika uspješno su obavili i završnu provjeru znanja.

U ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine uručena su uvjerenja prvoj skupini Asistenata za upravljanje projektima koji su djelomičnu kvalifikaciju stekli pri POU Krapina. Uvjerenja su polaznicima uručili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović i predavači Maja Đurđek i Jurica Šalamon.

 Od 1. travnja 2022. godine sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu dobiti vaučer za obrazovanje. Dodjeljuje se za programe stjecanja zelenih i digitalnih vještina. S obzirom na to da digitalne i zelene vještine možemo koristiti u raznim poslovima, mogućnosti za edukacije su velike. Sustav vaučera omogućuje stjecanje mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija, a financiran je sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Sve detalje oko korištenja kao i sama prijava za vaučer se odvija putem stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.  https://vauceri.hzz.hr/ 

Cilj vaučera je povećati konkurentnost na promjenjivom tržištu rada, gdje ubrzani razvoj novih tehnologija i metoda rada potiče promjene u tipičnim radnim zadacima u okviru pojedinog zanimanja, gasi postojeća ili oblikuje nova zanimanja, neophodno je prilagoditi se promjenama te težiti usvajanju novih znanja i vještina koje će unaprijediti našu radnu uspješnost odnosno povećati razinu zapošljivosti ako smo nezaposleni ili razmišljamo o promjeni karijere.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content