Polaznici osposobljavanja Ekopoljoprivrednik kod OPG-a DUK

POU Krapina provodi program osposobljavanja proizvođač poljoprivrednih kultura na ekološki način. Dio polaznica program pohađa u okviru projekta „Zaželi – faza II“ kojeg je nositelj Općina Donja Voća, dvije polaznice na osposobljavanje je uputila Općina Radoboj, a dio polaznika samoinicijativno se uključio u edukaciju. 

U okviru osposobljavanja polaznici su, uz obavljanje praktične nastave, posjetili i OPG Dalibor Duk iz Domahova kao jedan od primjera dobre prakse. 

OPG vode supružnici Dragana i Dalibor već više od deset godina i bave se uzgojem povrća različitim metodama ekološkog uzgoja uz korištenje samo prirodnog gnojiva – glistala. U početku su krenuli uzgajati povrće i skupljati stare sorte paprike i rajčice. Kasnije su pronašli stare sorte graha, krumpira, mahuna, kupusnjača, salata i češnjaka na što su posebno ponosni. Presadnice uzgajaju u staklenicima gdje su idealni uvjeti za njihov rast. Malo je reći da se Dragana posveti svakoj biljci!

Oglašavaju se preko Facebook stranice ‘Tko to more platit – OPG Duk’, a Dragana vodi i svoju Facebook grupu Veseli vrtlari.

Svoja bogato znanje i iskustvo Dragana je nesebično podijelila s našim polaznicima u obilasku njezinih plastenika i nasada na otvorenom. Kad u očima vidite sjaj i u svakoj riječi osjetite zanos onime što radi i o čemu govori – uspjeh je zagarantiran. Svake se godine traži sadnica više, a povratak starih kupaca svake godine ponovo garancija je da rade dobar posao!

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content