Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“

       

Pučko otvoreno učilište Krapina počelo je s provedbom projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijednog 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15% plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine. Cilj projekta je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine u Krapini i Krapinsko- zagorskoj županiji te poboljšanje njihovih socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina uključivanjem u kulturne i umjetničke aktivnosti.

Tijekom trajanja projekta provest će se ukupno 5 ciklusa umjetničkih radionica (2 ciklusa umjetničke radionice vitraja i 3 ciklusa umjetničke radionice keramike ) u kojima će sudjelovati 45 osoba s navršenih 55 ili više godina. Prvi javni poziv građanima na radionice uslijedit će u listopadu.

Jedan od ciklusa radionica keramike vodit će poznata umjetnica Ljerka Njerš, akademska slikarica i profesorica, a 2 ciklusa radionica keramike voditi će dr. art. Mirjana Smolić.

Dva ciklusa radionica vitraja vodit će Dominique Jurić, profesorica povijesti umjetnosti i etnologije te profesorica likovne kulture, mag. edu., jedina slikarica u dugoj povijesti ALU u Zagrebu koja je diplomirala s tehnikom vitraja.

Radionice će se održati u tri doma umirovljenika, u Krapini, Loboru i Tuheljskim Toplica, to će biti jednodnevne radionice i u njima će sudjelovati korisnici tih domova. Ostale radionice održat će se u Galeriji grada Krapine i za njih će biti upućen javni poziv putem oglasa u medijima te na web stranici POU Krapina. Radionice su za polaznike besplatne. Keramičke radionice održat će se zimi, a nakon toga u proljeće će biti radionice vitraja. Nakon njih će biti i izložbe tih radova, tri u Krapini u Galeriji grada Krapine te po jedna u Svetom Ivanu Zelini i Slatini.Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content