Samovrednovanje kao alat za osiguravanje i unapređivanje kvalitete ustanova za obrazovanje odraslih – 19.4.2022.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je tijekom travnja 2022. godine u sklopu ESF-ovog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih organizirala stručno usavršavanje za predstavnike ustanova za obrazovanje odraslih, a sa svrhom pružanja podrške ustanovama za jačanje kapaciteta u implementaciji unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete i provedbi procesa samovrednovanja.  Tema stručnog usavršavanja bila je Samovrednovanje kao alat za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete ustanova za obrazovanje odraslih.

Stručno usavršavanje organizirano je regionalno, u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, a na usavršavanju je sudjelovalo oko 120 sudionika iz ustanova za obrazovanje odraslih.

Cilj stručnog usavršavanja bio je predstavnicima ustanova za obrazovanje odraslih predstaviti smjernice, instrumente i alate za samovrednovanje iz Priručnika za unutarnje osiguravanje kvalitete u obrazovanju odraslih koji je Agencija izradila u  sklopu ESF-ovog projekta Razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih, a kako bi se osnažili za provedbu procesa samovrednovanja.

Tijekom stručnog usavršavanja predstavnici ustanova za obrazovanje odraslih su se imali priliku upoznati  s okvirom za provedbu procesa samovrednovanja te područjima kvalitete i standardima kvalitete za vrednovanje kvalitete u obrazovanju odraslih.

U radioničkom dijelu,  ustanove su dobile priliku raditi na izradi izvješća o samovrednovanju za izabrani standard kvalitete i raspraviti o provedbi procesa samovrednovanja kao i o svrsi njegove provedbe.

Sudionici stručnog usavršavanja su se u evaluaciji osvrnuli na samu radionicu te posebno korisnim smatraju dobivene smjernice koje će im olakšati njihov budući rad u provedbi procesa samovrednovanja.

Stručnom usavršavanju prisustvovala je voditeljica obrazovanja Ksenija Cerovečki.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content