“Savršeni partner” – Teatar Gavran – 20.8.2021.

U petak, 20. kolovoza 2021., na Hušnjakovom, s početkom u 20 sati ljubitelji kazališta mogli su pogledati kazališnu predstavu Teatra Gavran “Savršeni partner”.

Predstava je to koja traga za odgovorom na pitanje postoji li savršeni partner, a njezin je autor naš najizvođeniji kazališni pisac Miro Gavran.

Nakon što je publiku 2012. godine u predstavi Lutka upoznao sa ženskim androidom Stelom, Miro Gavran upoznaje publiku s muškim androidom Davidom koji je savršeni muškarac, savršeni partner, stvoren da u svakom pogledu udovolji suvremenoj ženi koja ga naruči. To je u ovom slučaju mlada poslovna žena Tina, ambiciozna i željna kako poslovnog, tako i privatnog te društvenog napretka. Budući da u svom partneru Filipu ne pronalazi ono što joj je potrebno, obraća se znanstvenici Barbari, kreatorici savršenih androidnih muškaraca. Tina nakon toga kreće u neobičnu životnu avanturu testiranja je li muškarac android imena David doista savršen, je li doista ono što ona traži i kako izgleda život kad ga dijelite s nekime tko vam ugađa i nema manu, osim jedne sitnice – kako i sam David kaže, on nema srce. Ima li lijeka za slomljeno srce bivšeg Tininog dečka Filipa i kakvu ulogu u svemu tome ima Barbara, otkrit ćete pogledate li predstavu koja jednostavnu scenu i minimalističke kostime nadograđuje izvrsnim glumačkim izvedbama i lepezom emocija odigranih uz prikladnu glazbu.

Glume: Ana Vilenica/Lana Gojak Bajt, Sven Jakir i Kristina Krepela
Autor: Miro Gavran
Redateljica: Slađana Kilibarda
Asistent redateljice: Lovro Krsnik
Dramaturgica: Dina Vukelić
Scenografkinja: Valentina Crnković
Kostimografkinja: Hana Letica
Scenski pokret: Tamara Savićević
Šminka: Ena Čalović
Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec
Oblikovatelj tona: Neven Zebić
Izvršna producentica: Maja Šegota

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content