Stiv Cinik – Crtana knjiga snimanja „Neanderthal story“


I ove godine je POU Krapina, Galerija grada Krapine sudjelovala u programu obilježavanja Noći krapinskog pračovjeka. U subotu 18. lipnja 2016. u Galeriji grada Krapine otvorena je izložba poznatog hrvatskog karikaturiste Stiva Cinika. Autor se predstavio sa crtanom knjigom snimanja za film „Neanderthal story“ koji se prikazuje u Muzeju krapinskog pračovjeka.
Stiv Cinik završio je školu za primijenjenu umjetnost u Novom Sadu. 1989. godine dolazi u Zagreb i radi na mnogim animiranim projektima – najprije kao animator, a onda kao samostalni autor.
Autorski film Snjegovići nagrađen je na Animafestu Zagreb 1994. Karikaturom se počeo baviti krajem sedamdesetih godina 20. stoljeća, a profesionalno joj se posvetio početkom devedesetih godina kad se počinje baviti i animiranim filmom. Cinik je autor legendarne humoristične crtane serije Laku noć, Hrvatska koja se emitirala na Novoj TV tijekom 2005. godine, te crtića iz serijala Cinik TV. Bio je i animator televizijskog serijala Leteći medvjedići.
Od 2010. stvara karikature za web portal Dnevno. hr, kojima svakodnevno ismijava hrvatsku političku zbilju. Karikaturalni stripovi mu izlaze na zadnjoj stranici zadarskog Hrvatskog lista.
Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2016. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content