Svjetski dan audiovizualne baštine

Kino mreža, čiji je član Pučko otvoreno učilište Krapina – Kino Krapina, svake godine u listopadu u suradnji sa Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom organizira program pod nazivom Svjetski dan audio vizualne baštine.

U sklopu navedenog programa Kino Krapina prikazivat će digitalno restaurirane dugometražne filmove Tko pjeva, zlo ne misli Kreše Golika (1970.) i Vuk samotnjak Obrada Gluščevića (1972.).

INFORMACIJE O FILMOVIMA: 

Tko pjeva, zlo ne misli (Krešo Golik: 1970, 93 min) 

U Zagrebu polovicom 1930-ih živi obitelj Šafranek – Franjo, Ana i sin Perica. Ana upozna gospodina Fulira, koji joj se  počne udvarati, iskorištavajući njeno nezadovoljstvo brakom. Franjo, nesvjestan te činjenice, odluči spojiti Fulira s Aninom sestrom Minom.

Vuk samotnjak (Obrad Gluščević, 1972, 82 min) 

Dječak Ranko iz jednog malog sela u Lici u šumi pronalazi ozlijeđenog njemačkog ovčara zaostalog iz rata. Brižljivo mu je previo rane i nazvao ga Hund, prema natpisu „Militär Hund“ koji je visio o njegovom vratu. No Hund se plaši ljudi, te ostaje u svom šumskom skrovištu. Nedugo zatim, tor s ovcama u kojem se našao i Ranko napao je vuk samotnjak. 

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content