U Galeriji grada Krapine otvorena izložba radova polaznika svih umjetničkih radionica u sklopu projekta OK! Otkrijmo kreativnost

Pučko otvoreno učilište Krapina uspješno privodi kraju projekt „OK! Otkrijmo kreativnost.“ U proteklih gotovo godinu dana na projektu su sudjelovale 54 osobe starije od 54 godine koje su bile uključene u različite umjetničke aktivnosti. Održano je 5 ciklusa umjetničkih radionica, 3 ciklusa umjetničkih radionica keramike i 2 ciklusa umjetničkih radionica vitraja koje su vodile renomirane umjetnice, keramičarka Ljerka Njerš, akad. slikarica, dr. art. Mirjana Smolić i akad. slikarica Dominique Jurić, majstorica vitraja.

U Galeriji grada Krapine je u petak 28. lipnja 2019. otvorena izložba odabranih radova polaznika svih umjetničkih radionica u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“. Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15% plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine. Dva ciklusa radionica keramike i dva ciklusa radionica vitraja održana su u Galeriji grada Krapine dok su tri jednodnevne radionice održane u domovima umirovljenika.

Na otvorenju izložbe o održanim radionicama govorile su voditeljica projekta Vesna Kunštek i Dominique Jurić, voditeljica radionice vitraja. Izložbu je otvorila ravnateljica POU Krapina i koordinatorica projekta Grozdana Pavlović koja se zahvalila svim sudionicima u projektu i izrazila zadovoljstvo uspješno provedenim projektom. Uz izložbu je tiskan i prigodni katalog.

U prigodnom glazbenom programu nastupio je ženski pjevački zbor Udruženja umirovljenika Krapina„ Gajev spomenek“ pod vodstvom prof. Anite Habjanec koji je svojim nastupom oduševio sve prisutne.

Izložba se može razgledati do 20. kolovoza 2019. godine.

   

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content