U Galeriji grada Krapine otvorena izložba slika Marine Fernežir – Hommage gradovima Europe

Jučer, 6. svibnja, u Galeriji grada Krapine, otvorena je izložba slika akademske umjetnice Marine Fernežir – Hommage gradovima Europe.

Na početku otvorenja, prisutne je pozdravila ravnateljica POU Krapina, Grozdana Pavlović koja je zahvalila Gradu Krapini, Krapinsko-zagorskoj županiji i Ministarstvu kulture i medija RH što podržavaju rad POU Krapina. Povjesničarka umjetnosti i muzeologinja, Sonja Švec Španjol pobliže je predstavila autoricu, njeno stvaralaštvo i samu izložbu. Zamjenik gradonačelnika Grada Krapine, Ivica Hršak, otvorio je izložbu te je istaknuo važnost galerije u povezivanju umjetnika i njihovog stvaralaštva sa širom javnošću. Za glazbeni ugođaj zaslužne su polaznice Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca, Krapina; Dorotea Bosak i Vita Pavlinić te njihovi profesori; Jasna Petrović i Želimir Dubovečak.

Marina Fernežir slikarica je i magistra konzerviranja i restauriranja umjetnina. O kvaliteti Marininog slikarskog stvaralaštva svjedoče i brojne samostalne izložbe po renomiranim galerijama diljem Hrvatske. Njena izložba – Hommage gradovima Europe, pronašla je put i do naše galerije čime smo dobili priliku prošetati Europskim gradovima kroz prizmu Marinine uporabe boje i kista. Ciklus predstavlja svojevrsne portrete gradova Europe u kojem se bogatstvo kulture, raznolikosti i atmosferičnosti prenosi kroz šarolik stilski izričaj i kombinacije slikarskih medija koje koristi. Izložba se sastoji od 25 slika na platnu i medijapanu većih formata.

Izložbu je moguće pogledati do 31. svibnja, od utorka do subote u periodu od 10 do 13 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content