U Galeriji grada Krapine otvorena tradicionalna međunarodna izložba maski

U subotu 11. veljače u Galeriji grada Krapine je uz prisustvo mnogobrojnih maskiranih umjetnika i posjetitelja otvorena tradicionalna međunarodna izložba maski na kojoj izlaže više od 190 autora iz Hrvatske i Slovenije. Izloženo je preko 200 maski među kojima su i radovi učenika iz Graditeljske škole Čakovec, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, djece iz dječjeg vrtića iz Zagreba, radovi Udruge distrofičara Krapina, korisnika Doma za starije osobe Centar iz Zagreba kao i članica Zaklade „Zajednički put“ iz Zagreba.

Maske su izradili likovni umjetnici, slikari, kipari, keramičari, dizajneri, kostimografi, umjetnici amateri, djeca. Izrađene su od keramike, stakla, tekstila, konca, drva, papira, metala, otpadnog materijala, slikane uljem na platnu i akvarelu, rađene u origami tehnici, a ima i fotografija. Na izložbi sudjeluje i renomirana hrvatska keramičarka Božena Štih Balen, slikarica Alma Orlić kao i  95-godišnja fotografkinja Slavka Pavić iz Zagreba.

Izložene maske pokazuju kreativnost i domišljatost autora koji od različitih materijala naprave prekrasne radove koji svake godine iznova uspiju oduševiti.  

Na otvorenju izložbe prisutne je pozdravila ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović koja je zahvalila Ministarstvu kulture i medija RH, Gradu Krapini i Krapinsko zagorskoj županiji koji kontinuirano podupiru rad POU Krapina i Galerije grada Krapine. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Ivica Hršak.

U zabavno glazbenom- programu nastupile su članice dramske skupine KUD-a Krapina koje su svojom izvedbom oduševile prisutne, a atmosferu je glazbom upotpunio „Carpona band.“

Izložba je u Galeriji otvorena do 10. ožujka radnim danom od utorka do subote od 10,00 do 13,00 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content