U Galeriji grada Krapine otvorena tradicionalna međunarodna izložba maski

U Galeriji grada Krapine je u petak 18. veljače uz prisustvo mnogobrojnih maskiranih umjetnika i posjetitelja otvorena tradicionalna međunarodna izložba maski na kojoj izlaže 182 autora iz zemlje i inozemstva (Slovenije, Srbije, Austrije, Francuske i Velike Britanije). Uz radove umjetnika slikara, kipara, keramičara dizajnera, kostimografa, fotografa, umjetnika amatera nalaze se i radovi učenika Graditeljske škole Čakovec, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, radovi polaznika crtanja i slikanja Narodnog sveučilišta Dubrava iz Zagreba, te radovi Udruge distrofičara Krapina.

Maske su rađene različitim tehnikama i od različitog materijala (gline, vune, tekstila, drva, papira, metala, slikane uljem na platnu i akvarelu, rađene u origami tehnici, a tu su i fotografije venecijanskih maski i riječkih dondolaša.

Važno je spomenuti da na izložbi sudjeluju renomirane hrvatske keramičarke Ljerka Njerš i Božena Štih Balen, slikarica Alma Orlić, 95-godišnja fotografkinja Slavka Pavić, te gluhoslijepa kiparica Sanja Fališevac.

Na otvorenju izložbe prisutne je pozdravila ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović koja je zahvalila Ministarstvu kulture i medija RH, Gradu Krapini i Krapinsko zagorskoj županiji koji kontinuirano podupiru rad POU Krapina i Galerije grada Krapine. Čestitala je umjetnicima na predivnim radovima i polaznicima Škole rocka i moderne glazbe koji su nastupili u glazbenom programu. Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović istaknuvši da ga posebno raduje što je unatoč pandemijskim uvjetima održan kontinuitet izložbe koja se održava već jedanaest godina i jedinstvena je u Republici Hrvatskoj.

Svi prijavljeni radovi za ovogodišnju izložbu mogu se pogledati na virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici i YouTube kanalu POU Krapina.

Izložba je u Galeriji otvorena do 18. ožujka radnim danom od utorka do subote od 10,00 do 13,00 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content