U POU Slatina otvorena izložba polaznika radionica keramike i vitraja u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“

U Pučkom otvorenom učilištu Slatina u četvrtak 13. lipnja 2019. otvorena je izložba radova polaznika umjetničkih radionica keramike i vitraja u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 54 polaznika, a voditeljice su bile renomirane umjetnice: akad. slikarica-keramičarka Ljerka Njerš, dr. art. Mirjana Smolić i akad. slikarica majstorica vitraja Dominique Jurić. Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15% plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine. Dva ciklusa radionica keramike i dva ciklusa radionica vitraja održana su u Galeriji grada Krapine dok su tri jednodnevne radionice održane u domovima umirovljenika.

Na otvorenju izložbe prisutne, među kojima su bili i srednjoškolci i polaznici Dječjeg vrtića Zeko u ime domaćina pozdravila je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac. O suradnji dviju ustanova i projektu te o održanim radionicama govorile su ravnateljica POU Krapina i koordinatorica projekta Grozdana Pavlović i voditeljica projekta Vesna Kunštek.

Nakon što su polaznici Dječjeg vrtića Zeko otpjevali pjesmicu o prijateljstvu, izložbu je otvorio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić. Ravnateljice Učilišta potpisale su i Pismo namjere o zajedničkoj suradnji pučkih otvorenih učilišta Krapina i Slatina na programima u kulturi primjerenim osobama starijim od 54 godine.

Zahvaljujemo ravnateljici POU Slatina Danijeli Fabric Fabijanac sa suradnicima na domaćinstvu i suradnji.

Nakon otvorenja izložbe polaznici radionica posjetili su Zavičajni muzej Slatine i družili se na zajedničkom ručku.


Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content