U POU Zelina otvorena izložba radova polaznika radionica keramike i vitraja u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“

U Pučkom otvorenom učilištu Zelina u četvrtak 6. lipnja 2019. otvorena je izložba radova polaznika umjetničkih radionica keramike i vitraja u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 54 polaznika, a voditeljice su bile renomirane umjetnice: akad. slikarica-keramičarka Ljerka Njerš, dr. art. Mirjana Smolić i akad. slikarica majstorica vitraja Dominique Jurić. Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15% plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine. Dva ciklusa radionica keramike i dva ciklusa radionica vitraja održana su u Galeriji grada Krapine dok su tri jednodnevne radionice održane u domovima umirovljenika.

Na otvorenju izložbe prisutne je u ime domaćina pozdravio ravnatelj POU Zelina Dubravko Sušec, a ispred Grada Krapine zamjenik gradonačelnika Dragutin Kozina. O projektu i održanim radionicama govorile su ravnateljica POU Krapina i koordinatorica projekta Grozdana Pavlović i voditeljica projekta Vesna Kunštek. Potpisano je i Pismo namjere o zajedničkoj suradnji pučkih otvorenih učilišta Krapina i Sv. Ivan Zelina na programima u kulturi primjerenim osobama starijim od 54 godine.

Zahvaljujemo ravnatelju POU Zelina Dubravku Sušecu sa suradnicima na domaćinstvu i suradnji.

Nakon otvorenja izložbe polaznici radionica družili su se na zajedničkom ručku.

  

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content