X. međunarodni andragoški simpozij 25.-27.5.2022.

Pučko otvoreno učilište Krapina sudjelovalo je na X. Međunarodnom andragoškom simpoziju u Termama Tuhelj od 25. do 27. svibnja 2022. godine.

Glavna tema simpozija bila je “Planiranje i programiranje u obrazovanju odraslih”. Nakon uvodnog obraćanja ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčića, sudionicima simpozija se obratila Ivana Pilko, načelnica sektora za srednjoškolski odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH koja je službeno otvorila ovogodišnji simpozij. Nastavno je plenarno izlaganje održala Gordana Bošković, dipl. andragog i samostalna savjetnica za obrazovanje odraslih iz JU Centra za stručno obrazovanje, Crna Gora te EPALE kontakt osoba za Crnu Goru na temu “Inovativno planiranje u osnovnom obrazovanju odraslih” uz pomoć Erasmus projekata. Tokom trajanja simpozija imali smo prilike čuti i izlaganje gosp. Balasza Nemetha, izv. prof. cjeloživotnoga učenja sa Fakulteta za obrazovanje odraslih Sveučilišta u Pečuhu, te člana Izvršnoga odbora EAEA. Prof. Balasz govorio je o poziciji obrazovanja odraslih unutar aktualnih EU politika i mikrokvalifikacija u EU. Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marija Peterfaj, Majda Jelenčić i Dražan Dodig predstavili su “Praktičnu provedbu vaučera u obrazovanju odraslih”, a Davorka Schmidt, voditeljica Odjela za obrazovanje odraslih u Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavila je novi Zakon o obrazovanju odraslih.

Trećeg su dana održane i radionice na temu Izrada standarda kvalifikacija za potrebe obrazovanja odraslih i planiranje i programiranje u obrazovanju odraslih.

https://www.facebook.com/AsooAvetae/?ref=page_internal

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content