Zatvaranje izložbe likovnih radova 35. Susreta likovnih stvaralaca

U prepunoj Galeriji grada Krapine prošlog je vikenda zatvorena izložba 35. Susreta likovnih stvaralaca!

Čak 108 radova predstavilo je domete likovnog amaterizma 2019. godine u Galeriji grada Krapine izložbom koja je bila otvorena mjesec dana. U sklopu Tjedna kajkavske kulture izložba radova najrazličitijih likovnih tehnika od slika, crteža i akvarela do origamija, kolaža i skulptura otvorila je svoja vrata posjetiteljima, a bila je otvorena do ove subote, 5. listopada kada je u sklopu svečanog zatvaranja održan i 35. Susret likovnih stvaralaca.

Domaćin i suorganizator uz Hrvatski sabor kulture bilo je Pučko otvoreno učilište Krapina čija je ravnateljica na zatvaranju pozdravila prisutne uz povjerenicu Ministarstva kulture RH, inače pokrovitelja izložbe, Lanu Križaj iz krapinskog Konzervatorskog odjela. Moderatorica Susreta bila je kustosica izložbe Vesna Kunštek, a ispred Hrvatskog sabora kulture nazočila je stručna suradnica za likovnu kulturu Katarina Dimšić.

U Galeriji grada Krapine su se okupili likovni amaterski stvaratelji iz svih dijelova Lijepe naše, od Đakova do Pazina, te se druženje nastavilo i nakon svečane dodjele nagrada u čak osam kategorija. Najuspješniji autor bio je Darko Polančec, najuspješnija udruga Hrvatsko likovno društvo iz Zagreba, najuspješnija mlada autorica (do 29 godina) Lucija Kovačić. Nagradu za najuspješnije djelo prema zadanoj temi vode dobila je Snježana Filipčić, nagradu za trodimenzionalno djelo Miroslav Prikratki, za djelo u crtačkoj tehnici Špiro Dmitrović, za djelo u naivi Stjepan Sekulić, a nagradu za djelo u kolažu Ana Na

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content